NF videregående skredkurs alpint på Vatnahalsen

10. februar kl. 18:00
13. februar kl. 16:00
Fjellsportinteresserte
Fjellsportgruppa i Årdal Turlag

10.-13. februar arrangerer vi i Fjellsportgruppa i Årdal Turlag NF Videregående Skredkurs Alpint med Vatnahalsen Hotell som base og utgangspunkt.

Videregående skredkurs er for deg som har tatt NF Grunnkurs skred (eller tilsvarende) tidligere, og som er interessert i å videreutvikle eller friske opp kunnskapene du har fra tidligere. Kurset er også anbefalt for de som ønsker å forberede seg for metodekurs skred.

Kurset fortsetter på mange måter der grunnkurset «avslutter», og inneholder litt mindre grad av instruksjon og forutsetter en aktiv deltagelse.

Fredag, lørdag og søndag er vi ute på tur hele dagen. Det vil bli teori/turplanlegging for neste dag noen timer på kvelden torsdag, fredag og lørdag.

Læringsmål for kurset:

1. Forstå terrengets betydning for snøskred og anvende dette ved ferdsel.
  2. Kunne gjennomføre kameratredning.
  3. Kunne finne og anvende informasjon om skredfare og snøforhold.
  4. Ha forståelse for snø og skred.
  5. Kunne anvende relevant utstyr.
  6. Forstå egen rolle og hvordan mennesker påvirker hverandre i en gruppe.
  7. Kjenne til norske friluftslivstradisjoner.

Praktisk informasjon:

Tidspunkt: Oppmøte torsdag (10/2) kveld på Vatnahalsen, med avslutning søndag (13/2) etter endt tur.

Pris: 5950,- for DNT-medlem og 6500,- for ikke-medlem. Tillegg i prisen for enkeltrom 900,-. Transport til Vatnahalsen kommer i tillegg.

Overnatting, base og mat: Opphold på Vatnahalsen Hotell, med frokost, nistepakke til lunsj og middag er inkludert i prisen (tillegg hvis det ønskes enkeltrom).

Transport: Vatnahalsen hotell nås enklest med Flåmsbana fra Flåm, eller med Bergensbanen til Myrdal og bytte til Flåmsbana ned til Vatnahalsen. T/R billetter til Flåmsbana ordner vi etter nærmere avtale med deltagerne (via Vatnahalsen Hotell). Mer informasjon om rutetider og detaljer rundt dette vil komme når det nærmer seg kursstart. Vinterrutene til Flåmsbana blir tilgjengelige senere i høst.

Utstyr: Deltakerne må i utgangspunktet ha toppturutstyr i form av rando/telemarksski med feller (splitboard? Ta kontakt). Alle deltakere stiller også med spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Kart og kompass. Ta kontakt ved spørsmål vedr utstyr.

Kursleder: Kursleder er Kristian Larsen, som er NF Skredinstruktør 1

Vilkår/avbestilling: Avmelding må skje senest 18.01.2022.

Spørsmål: Ta kontakt på e-post: fjellsport.aardal@dnt.no

Kontaktinformasjon: