Gålaget 8.juni: Hageskrejuvet - Utsikten

Med turleiar Torgeir Jevnaker i spissen gjekk dagens tur til Hageskrejuvet  og Utsikten.


 Dato         : 2016.06.08

 Antall       : 54

 Turleder   : Torgeir

 Det var litt av en gjeng på Seimsåsen aktivitetesenteret som var klar for turen til     Hageskrejuvet – Utsikten. Været var det ingen ting å si på da det var flott solskinn.

 Torgeir Jevnaker, dagens turleder fortalte før start hvor vi skulle gå og hvor lang tid en ville bruke. Rundturen ville ta ca. 2 1/2 – 3 timer inkl. pauser. 

Torgeir ledet an i rolig tempo opp stien når en skal på Bjørnaholten. Stien går på første bilveien som skulle gi folket i Ofredal vei forbindelse til resten av kommunen.  Det strandet  da den ville krysse et rasutsatt fjellparti. Stien er i ferd med å bli erobret av småbjørker m.m.  så en dugnad med å fjerne krattet hadde gjort seg.

Når den hardeste stigningen var unnagjort tok vi oss tid til en pause.  Stien videre inn mot Hageskrejuvet er lett. Juvet er dypt og utsikten ned på Tungeteigen er flott. Fotografiapparatene kom frem og juvet ble fotografert fra mange kanter. Stien  frem til   Hageskrejuvet fører videre frem til Jevnakerstølen, men er ikke merket. Lettest tilkomst til Jevnakerstølen er å gå opp på Bjørnaholten for da ser en ned på stølen. Det er kommet opp jakthytte der. 

Her ved juvet ble nista fortært og en kunne konstatere at fortsatt var det mye snø igjen i fjellene over Naddvik. Det går heller tregt med snøsmeltingen da det er nattekaldt.

 Tilbake gikk Torgeir en annen vei. Etter en halvtimes rolig gange var vi frem på Utsikten.  Herfra er det imponerende utsikt over Seimsdalen og fjorden.  Vi tok oss tid til en lengre pause og mange var fremme med fotografiapparatene for å forevige utsikten.

Neste tur går til Ormeli i Fortunsdalen og middag i Skjolden.

 Tor


Skrevet av Kristin Hestetun 13. juni 2016